Notícies

Presentació de ‘La Falzia’, 18, a la seu de la Mancomunitat

Dissabte passat, a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, va tenir lloc la presentació del número de La Falzia corresponent a la primavera de 2024.

Aquesta va córrer a càrrec de Manela Faus, alcaldessa d’Ador, en representació de la Mancomunitat, i Jesús Alonso, director de la revista. Així mateix, en la presentació hi van prendre part els autors dels articles per acabar amb un debat entre diverses visions en relació al perllongament de la CV-60.

Aquest número compta amb un dossier i una editorial al voltant de Sant Jeroni de Cotalba, edifici emblemàtic de la vall de Vernissa i plaça al terme municipal d’Alfauir. En aquest dossier participen Carles Díaz, qui va fer la seua tesi doctoral sobre els monestirs de la Vall d’Hebron (Barcelona) i de la Murtra (Badalona), tots ells fundats per monjos procedents de Cotalba. Així mateix, el catedràtic d’història medieval Ferran Garcia Oliver publica i comenta un preciós document sobre Joan, el fill gran de Pere March, mentre que Frederic Barber fa una ressenya de la important tesi de Rubén Galera Estudi i edició de la «Historia general de nuestro real monasterio de San Gerónimo de Gandía, por el padre fray Francisco Castillo. 1757».

La revista presenta en portada una foto significativa del monestir i un disseny molt acurat a càrrec de Marisa Sanchis.

Deixa un comentari