Notícies, Què fem?

Llocnou de Sant Jeroni acull l’exposició “Foc, llum i, de vegades, fum”, de la col·lecció de Federico Artés

  • L’exposició és la segona activitat dins del cicle cultural que organitza el Col·lectiu Vall de Vernissa

La Sala d’exposicions de l’Ajuntament de Llocnou acull des de dissabte, i fins a la primera setmana de juny, l’exposició “Foc, llum i, de vegades, fum”, que es troba conformada per peces de la col·lecció de Federic Artés i està produïda per Illeta de projectes. L’exposició és la segona activitat dins del cicle cultural que organitza el Col·lectiu Vall de Vernissa amb motiu dels 20 anys de la seua existència.

Es tracta d’un conjunt d’objectes que ens traslladen a un model de vida anterior a l’ús de l’electricitat, on el foc tenia un protagonisme absolut per a cuinar, calfar-se o per a il·luminar les nits. Ben present també a la nostra cultura en rituals religiosos (animetes de pregària, ciris de processons…) i en festes (a través dels coets, castells o correfocs). El foc, la llum i el fum han servit també per a comunicar moments de perill, tant en època musulmana com en l’època medieval cristiana.

Conformen l’exposició igualment una mostra dels primers utensilis i aparells elèctrics, que ens acompanyen en la reflexió sobre els efectes de l’electricitat en els nostre model de societat, i també sobre el planeta. Hi són presents tota classe de perols, cassoles, foguerets, palmatòries, cresols, planxes de carbó, llanternes… i molts més objectes de la col·lecció que ens acompanyen pel recorregut d’aquesta exposició.

Deixa un comentari