Notícies

RutbaFest, patrimoni i participació

  • La jornada és oberta, tindrà lloc divendres 21 d’abril al llarg de tot el dia i està organitzada ple Col·lectiu Vida i Pam (UPV) i pel Col·lectiu Vall de Vernissa. Solament cal apuntar-se al sopar (al tel. 636333837).
  • L’objectiu és crear un espai de diàleg entre la població i els professionals d’Arquitectura per posar sobre la taula les possibilitats del municipi.

RUTBAFESTweb

Divendres, 21 d’abril, Ròtova acollirà “RutbaFest. Jornada per la cultura de la vall de Vernissa”. L’objectiu de la jornada és crear espais de diàleg al voltant de la història, el patrimoni i l’entorn urbà, rural i mediambiental del municipi i de la vall de Vernissa. La jornada inclou tallers per a grans i menuts, una visita al monestir de Sant Jeroni i diverses activitats lúdiques.

La jornada ha sorgit a iniciativa del Col·lectiu Vida i Pam, una entitat sorgida a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València, i el Col·lectiu Vall de Vernissa, en el marc del projecte d’Ecomuseu Vernissa Viu. Hi col·labora l’Ajuntament de Ròtova.

Les activitats començaran pel matí, a les 9.30h a la plaça Major, amb “La història del poble”, un taller que recorrerà la història local, i després els participants descansaran amb un esmorzar al Bar Nou. A les 11.15h, tindrà lloc una visita al monestir de Sant Jeroni de Cotalba.

Per la vesprada, a les 17h, tindrà lloc una taula de participació sota el lema “Com millorem Ròtova?”, a la plaça Major, on es pretén crear un diáleg entre el veïnat i els professionals d’arquitectura, per establir, per exemple, quins elements arquitectònics són els més valorats o quins projectes de millora es poden dur a terme. Al mateix temps, els més menuts podran gaudir de jocs populars.

Cal advertir que a les 18h, tindrà lloc una lectura pública, en homenatge a Glòria Fuertes, organitzada per l’Ajuntament de Ròtova.

La jornada acabarà amb un taller de danses tradicionals, a partir de les 20h, i un sopar de pa i porta posterior (per al qual cal apuntar-se al tel. 636333837; heu de dur l’entrepà). Ens acompanyarà la Rondalla Agredolç, amb les cançons que han recuperat al llarg de la comarca.

Des del Col·lectiu Vall de Vernissa, volem convidar tot el municipi a participar, tant en les activitats lúdiques com als tallers. És important que la gent i les associacions puguem dir quin municipi volen, com el poden millorar, que reflexionem de manera participativa en els valors del poble.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s