Notícies

La planta de transferència de fem ve a Ròtova. Quina sort!

Francesc Sastre Ferrer
Per fí Ròtova serà coneguda per tot arreu. Mentre que Alfauir té el monestir de Sant Jeroni, resulta que els rotovins no teniem res!. Ara sí, ara serem l’únic poble amb una senyora planta de transferència de fem i, a més, només a 200 metres de la zona urbana residencial del poble i a menys de 100 de la zona dotacional. Tot un luxe.
A finals de juny  el Consorci de Residus, ens va explicar als veïns de Ròtova les bondats de la futura planta de fem. En la convocatòria ja s’advertia que només era per als veïns del poble. Molt ben fet… No fóra cosa que s’infiltraren els antisistema i ves tu a saber el que haguera pogut passar. La policia local a la porta d’entrada controlant qui entrava i qui no. Déu meu, uns d’Alfauir que volen entrar! Han d’intervintre les autoritats polítiques (oposició i govern) per a deixar-los passar. Això si, entrareu els últims, i si encara queda lloc.
Continue. Jo era contrari a la instal·lació de la planta de fem a Ròtova, però  després d’escoltar l’explicació feta per tècnics “independents”, de saber que serà una planta amb tecnologia puntera, que no farà cap olor, que en les portes d’accés posaran cortines d’aire “com les que hi ha al Corte Inglés”, que el trànsit de camions ni el notarem, que revitalitzarà l’economia de poble amb la creació d’uns cinc llocs de treball, que l’Ajuntament tindrà uns ingressos extres que no tindrà cap altre poble de la Safor… Ah! I si fa olor… no ens hem de preocupar: en 24 hores, tancada. Com va dir algú al final de la reunió “donem-li un vot de confiança”. El que no entenc és com ningú no volia una cosa tan bona.
Vull  transmetre al sr alcalde de Ròtova el meu agraïment per haver aconseguit el gran mèrit que vinga exia  “activitat” al poble. Ara entenc eixe secretisme en què  va fer  les gestions. També fora cas que un altre poble s’haguera fet amb ella. Mira si tenim collons que li l’hem furtada a Gandia, líder en generació de fem. La montonada de diners que s’ha perdut la capital de la Safor!
Sr alcalde, no faça cas a les signatures contràries a la seua instal·lació que s’han recollit per Ròtova i pobles del voltant, ni a les al·legacions que ara puguen presentar els quatre gats de sempre que diuen “no” a tot el que significa progrés. Ja sap que són gent que només volen crispar. I molt ben fet en no fer cap consulta als veïns del poble. Ja sap que estan desinformats dels nombrosos avantatges de la planta, i igual eixia que no la volen.
Tampoc faça cas als d’Alfauir, que són uns envejosos. No s’estranye que també volgueren  la planta i ara han vist com se l’ha quedat Ròtova. En tot cas, si insisteixen molt, es pot plantejar la possibilitat de permutar la planta de fem pel monestir de Sant Jeroni.
Finalment suggerir-li que, com serà visitable, la incloga dins de la ruta turística de visita al poble. Després de visitar l’antiga vila romana, a veure la planta, que estarà a tocar.
Ah… i vaja pensant en la possibilitat de demanar l’abocador que va a fer-se en Llanera de Ranes (i que sembla que també hi ha gent que s’oposa) vinga a Ròtova… a la partida de “les planes”  per exemple. Els llauradors, contents de vendre les terres i l’Ajuntament tindria una altra molt bona font d’ingressos i de llocs de treball.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s