Notícies

Llocnou conclou el projecte de campanar amb la motorització de les campanes

INFOSAFOR.COM (28-03-2007)

La Fundació Pere Compte, “que ha tingut en compte el valor patrimonial del monument, ha volgut contribuir a la motorització electrònica” del conjunt amb el 70 % del pressupost, uns 20.000 €. L’empresa valenciana Electrorecamp s’encarregà de dur a terme el projecte i, com a novetat, un mòdem permet accedir a les funcions del campanar per via telefònica.

El diumenge 25 de març, la presidenta de la Fundació Pere Compte, Esperanza Sánchez Fernández, inaugurà la “rehabilitació electrònica” de les campanes de l’església parroquial de Llocnou de Sant Jeroni. 

Aquest joc de campanes té un valor patrimonial molt especial, donat que es tracta d’un conjunt composat a partir d’una campana antiga que es prengué de model per a obtenir-ne tres de noves que repeteixen el mateix timbre. Les quatre campanes estan acordades en La bemoll major. En el seu moment, era la primera vegada que un projecte semblant es donava en un campanar valencià, fins i tot de l’estat espanyol. Segons fonts de l’organització, “el resultat, a nivell de sonoritat, ha sigut excel·lent”.

El projecte es realitzà l’any 2000, i contemplava també la rehabilitació del campanar, tot i adaptant la seua forma i dimensions al projecte sonor de les campanes, donat que la fosa i afinació d’aquestes va anar a càrrec de la factoria holandesa Royal Eijsbouts. Tot el conjunt ha tingut un cost de 170.000 €, assumit pels veïns i veïnes de Llocnou de Sant Jeroni, al llarg de 7 anys. La Diputació de Valencia contribuí amb 12.000 €, i l’Ajuntament, amb 6.000 €. Actualment està també en projecte la il·luminació artística del campanar, a càrrec del consistori de la localitat, encapçalat pel nacionalista Salvador Alarcó.

L’acte de presentació.

L’acte va tindre lloc el diumenge 25 d’abril a l’església parroquial del municipi. En ell van intervenir Mn.Josep Costa i Sarió, Esperanza Sánchez Fernández, directora-gerent de la fundació, que va destacar el “alt valor patrimonial que tenia el projecte, cosa que l’havia fet mereixedor de la subvenció”; així com Rafael Garcia Mahiques, professor titular de la Universitat de València i director del projecte de campanes així com de la motorització electrònica, que donà compte dels detalls del mecanisme que s’havia instal·lat. A continuació, la directora de la Fundació va donar pas a un vol general de campanes accionat per mitjà d’un telèfon mòbil, amb la qual cos aquedà inaugurat el sistema.

Durant el vi d’honor posterior, Sánchez va admetre que “una de les raons que per la qual es va decidir a donar suport al projecte és haver estat Llocnou un d’aquests pobles que han rebut molt poques subvencions en els darrers anys i ella era molt sensible davant d’aquestes situacions”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s