Notícies

El web valldevernissa.org, a l’abast fàcil de la xarxa

Segons un informe sol·licitat a l’empresa webpositer, el nostre web ocupa els primers llocs entre els cercadors quan li demanem informació sobre la “vall de Vernissa” o sobre personatges com Josep Camarena”. També comença a ser un referent en el camp dels ecomuseus, tot i que encara no hem presentat la pàgina oficial d’aquest projecte.

L’informe està realitzat en base a 28 cercadors, alguns d’ells internacionals, i en cadascun d’ells el document ha fet cas de les cinc primeres pàgines de resultats, ja que té en compte la comoditat dels usuaris de la xarxa, que no solen passar de les primeres pàgines quan realitzen una cerca. 

El resultats globals obtesos en base a paraules clau com “vall de Vernissa”, “Josep Camarena” o “ecomuseu” ens donen 26 primeres posicions, 77 aparicions en la primera pàgina, 19 aparicions en pàgines posteriors, 96 posicions aconseguides i un total de 58 pàgines sense posicionar.

És especialment indicatiu el primer dels casos, “vall de Vernissa”, en què obtenim 19 primers llocs i en una vintena de vegades estem entre les cinc primeres pàgines. Si decidírem cercar informació sobre Josep Camarena, en nou cercadors el trobaríem en primera posició i en vint-i-set ocasions ho faríem entre les cinc primeres pàgines. Finalment, a pesar que el Col·lectiu encara no ha obert el portal per al projecte d’Ecomuseu que duem a terme, solament amb la informació continguda al web, si cerquem informació sobre ecomuseus, la nostra pàgina apareix en una vintena d’ocasions.

El web del Col·lectiu havia de ser una ferramenta per a deixar constància de les activitats realitzades, per a facilitar l’accés a la informació sobre els nostres pobles i per a promocionar-los. En tres anys de treball hem aconseguit, si més no, un web bastant visible a la xarxa, fruit del treball propi però també del suport als moviments socials en defensa del territori.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s