Notícies

Vernissa Golf: del silenci als fets

(Opinió)

Jordi Puig, Xavier Ródenas, Roger Cremades, Christelle Enguix, Paco Sastre, Miquel Camarena, Voro Juan (PLATAFORMA PELS POBLES DE LA SAFOR)

Com quan dorms tranquil·lament i et desperten amb un bon tro, a Alfauir l’Ajuntament ha decidit que dijous hi ha festa de nou. Però ara les coses són distintes: ja han passat una mica si voleu aquelles presses dels alcaldes de fer-se la foto junt a un plànol, de presentar els PAI com si es tractara del nou estadi del València C.F. Ara detectem una nova tendència: la de passar desapercebuts, la de no ser notícia, i continuar foradant, com la gota fa amb la pedra del nostre territori. Va passar, si ho recordeu, amb Palma. I ara, com no, amb Alfauir. Ha aprés molt aquest darrer ajuntament d’aquell primer. I és que el “roce” fa el carinyo i fa goig això del terme veí.

Recorde perfectament el dia en què l’alcaldessa ens va reunir a tots per a soterrar el municipi i per aprovar un PAI que li pegava la volta; aquell dia, els veïns d’Alfauir, Ròtova i de la resta de la comarca la vam acompanyar amb ciris. El taüt, això és, tota la paperassa, es va quedar sobre la taula. I l’alcaldessa, amb cara de pocs amics perquè li havien parat la celebració de l’òbit.

Com que l’ésser humà no sol ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra quan hi ha diners pel mig, l’alcaldessa es degué prometre no tornar a fer soroll i anar fent camí sense que ningú s’enterara. Veïns i oposició s’han sorprés estos mesos perquè no sabien en quin punt estaven respecte a l’ordenació del seu municipi. Perquè la por a informar i el silenci han sigut les banderes que penjaven del balcó de l’Ajuntament.

Però, ves per on, que ha despertat el projecte. No sabem massa ben bé com. Hi ha un concert previ aprovat; suposem que en base a la nova reglamentació urbanística. I dijous 15 hi ha plenari per a aprovar el projecte Vernissa Golf. A les 12:30 h, per si de cas algun treballador amb horari de funcionari volguera anar a protestar.

Aquest projecte el volgueren aprovar a presses i correres el darrer dia de vigència de la LRAU, a les 20:00 h., amb una certa nocturnitat -amb fred i amb pluja, què li farem-, i finalment fou aturat per adaptar-lo a la nova normativa. Ara volen aprovar “el informe jurídico sobre alegaciones al Programa de Actuación Integrada”, una contestació -que no diu res- a unes al·legacions fetes per a un projecte caducat, redactat amb una legislació passada.

No sabem si el projecte és millor o pitjor que l’anterior; solament hi ha silenci. Ja sabem la seua resposta: que tot anirà avant. Esperem la contestació però ja la sabem, tot i que no hi ha res nou ni cap període per comprovar què hi ha de nou.

El mateix dia, tindrà lloc, per acabar el programa de festeig, “aprovación, si procede de la homologación y plan parcial” i, per finalitzar, just abans de la revetla, “adopción de acuerdos que procedan en ejecución de los acuerdos que se adopten en el anterior punto del orden del día”.

O siga, que tot lligat i ben lligat; i no sabem si també adjudicaran el projecte: com veuen, ni l’enunciat de la convocatòria és precís. Han decidit fer festa i s’han deixat les comissions pel camí. Sembla que desitgen que les festes s’acaben aviat, almenys abans de les properes eleccions. Saben vostés perquè? Si tenen cap dubte, mitja hora abans del plenari esteu convocats perquè us ho resolguen: és tota la transparència que han pogut oferir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s