Notícies

Gandia homenatja Josep Camarena

L’acte d’homenatge ha consistit en la presentació del segon DVD del cicle de PERSONATGES, que la ciutat ducal ha dedicat als seus fills predilectes.

homenatgecamarena072

El primer dels documentals va estar dedicat a Tomàs Mut, un important metge i cirurgia que adquirí un considerable ressò per les comarques centrals valencianes. El darrer DVD estarà dedicat a Joan Climent, poeta de Montitxelvo, i serà presentat les properes setmanes.

A l’acte han acudit diferents personalitats d’arreu de la Safor. Una sala plena de gom a gom ha acollit els organitzadors i patrocinadors del material documental (el departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia), regidors gandians, familiars i amics íntims de Camarena, moltes persones anònimes que conegueren el mestre…

homenatgecamarena07La presentació de l’acte ha anat a càrrec de Marcel·lí Giner; en el seu parlament, ha cedit la paraula a Emiliana Furió (tots dos a la imatge de la dreta), viuda de l’historiador, qui ha agraït amb unes sentides paraules la tasca de reconeixement que li ha dedicat la comarca a l’home amb qui compartira la vida fins fa a penes dos anys i mig. Posteriorment, l’alcalde de Gandia, J. M. Orengo, ha tancat la ronda de parlaments inicials.

La presentació de la figura i la tasca de Josep Camarena ha anat a càrrec de Jesús E. Alonso (a la fotografia de dalt), historiador i arxiver de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Gandia. En la seua intervenció no ha deixat d’anomenar les vessants de xerraire, de mestre de moltes persones de la comarca, trescador de barrancs i home de la natura, a banda d’historiador, un aspecte en el qual va destacar pels anys 40 i 50 del passat segle. No obstant, també va voler incidir en els silencis amargs que l’han envoltat, sobretot pel que fa a la valoració de la seua producció, tant des del punt de vista dels estudis toponímics com històrics; així com per la mala sort que l’ha perseguit en projectes com l’edició de la seua tesi doctoral, truncada per la riuada del 57.

homenatgecamarena0712

Els DVD es poden adquirir, pel preu de 3 euros, a la Biblioteca Convent de Sant Roc i al Teatre Serrano.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s