Notícies

De la taula a missa, per Camarena

Un dinar de germanor.

dinar03El restaurant L’Ocell de Ròtova va acollir el dissabte 21 d’octubre el dinar commemoratiu de les II Jornades Josep Camarena. En ell van estar presents membres del Col·lectiu Vall de Vernissa, socis, col·laboradors i simpatitzants. També hi assistí, per part de l’Ajuntament de Gandia, un dels patrocinadors de les jornades , el regidor de Cultura Marcel·lí Giner. Al llarg de l’acte, els assistents van poder compartir les inquietuds sobre el nostre territori i els reptes de futur, tant del nostre àmbit com de l’associació.catalegexpo

En finalitzar el dinar, es presentà als assistents el catàleg que el Col·lectiu ha preparat per a l’exposició “Josep Camarena, història i paisatge”, que es pot visitar a la casa de la Marquesa, de Gandia.

El Catàleg.

El catàleg “Josep Camarena, història i paisatge” recull els textos i fotografies de l’exposició que el Col·lectiu Vall de Vernissa ha preparat amb el mateix nom. S’hi repartirà gratuïtament als socis i sòcies i a totes les persones col·laboradores en el proper número de la revista La Falzia.

El catàleg és el segon monogràfic i es podrà adquirir a les llibreries i a la mateixa exposició pel preu de dos euros.


Una oració per Camarena.

dramatitzacio02A les 20:45 h. de la vesprada, a l’església de Llocnou de Sant Jeroni, va tindre lloc la dramatització del text Oració reflexiva per Josep Camarena, d’Ignasi Mora, a càrrec de Ximo Vidal.

L’acte va estar presentat per Miquel Camarena, president del Col·lectiu Vall de Vernissa; en ell s’intercalaren lectures de textos extrets del llibre Josep Camarena i l’ocàs del món rural, per part de diversos veïns i veïnes de Llocnou; així mateix també es feu lectura de diverses poesies del mestre, uns pocs textos que Camarena solament havia tret a la llum en comptades ocasions.

dramatitzacio04El text de l’escriptor gandià I. Mora va tractar sobre la trajectòria del mestre, les dificultats que va haver d’afrontar Camarena, com qualsevol persona que volia fer reeixir la dignitat de la història del nostre poble, etc. Les renúncies, els sacrificis, els esforços, les actituds en diferents moments de Camarena i del poble valencià van passar per davant dels ulls dels assistents a l’acte.

Ximo Vidal, actor i membre de la companyia de Pluja Teatre, va interpretar un text que havia suscitat una considerable expectació i, a la fi, va provocar un gran aplaudiment entre el públic de Llocnou i de tot aquell que s’havia apropat d’arreu de la comarca.Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s