La Falzia

Falzia, 8

CONTINGUT:

PREMSA: La Vall als mitjansfalzia8
VIATGE A LA MEMÒRIA: Entre senyors, frares i bandolers
EL BALCÓ: La Vallesa, el penúltim bosc de l’Horta de València
POESIA EN CONSTRUCCIÓ: Isabel Garcia Canet
CIÈNCIES AMBIENTALS: Pels barrancs i muntanyes d’Almiserà
UN ULLET CAP A…: La Cabota
FULLS NO-VELLS: Velles i novelles melodies cercant insòlits i sòlits oients. Pep i Miquel
PATRIMONI: La Mare de Déu de la Salut de Ròtova (II)
DES DE BORRÓ: Records, reflexions i esperances
CARTA OBERTA A…: La Safor: un territori de gestions culturals locals
DOSSIER MONOGRÀFIC: Segona etapa de la música de banda a la vall
EL CONVIT: Els regs a la Safor-Valldigna: aigua, territori i tradició
ECOMUSEU VERNISSA VIU: Unes jornades sobre la conservació del patrimoni (abril de 2006).

EDITORIAL:

Projectes calentets.

Ara que acaben les II Jornades Josep Camarena, que han abordat el territori de la Safor i les Comarques Centrals Valencianes, potser és moment de traure conclusions. Però açò és important que ho féu cadascú a casa, que en reflexioneu; no anem a presentar-vos-les nosaltres. El que sí que farem serà continuar preparant activitats i fòrums per tal de potenciar aquest diàleg.

Estem immersos en el fred i necessitem traure’ns-el de sobre. Per això, inquiets, us preparem un bon cabasset de noves propostes, una mescla nova de col·laboracions. A la portada us anunciem que continua l’aproximació sobre la música de banda. Però hi ha molt més: des de llargs passeigs per la serra d’Almiserà fins a una ruta al voltant de la Vallesa; també us deixem caure un polsim de poesia; i unes poques aproximacions històriques; fem ullades a llibres, música i alguna revista que us traurà els colors.

D’ençà del darrer número, ja han passat moltes coses: unes jornades sobre els nous agents en la preservació del patrimoni, en col·laboració amb la Universitat de València, les Jornades Josep Camarena, alguna projecció de vídeo, més d’una trobada… De tot açò també volem que en tingueu constància.

L’Ecomuseu ja camina, pacientment; fa les primeres passes a poc a poc però de manera constant; reuneix suports i coneixements i estableix fòrums de diàleg. La gent que l’hem engegat volem que aquest siga un espai obert, un espai creat per tots perquè en ell hem de conviure els veïns i veïnes d’aquesta vall. També ha de ser un territori atractiu per al visitant però, per a aconseguir-ho, cal que hi traspue l’estima que els seus inquilins en senten. I la nostra estima no es manifesta sinó amb allò que fem dia a dia, amb allò que hi dissenyem.

Per tot això treballem, presentem projectes, debatim; i per això també traiem aquests fulls, que pretenen que us sentiu més arrelats al vostre medi, tal com el mestre Josep Camarena us va ensenyar: coneixent-lo i estimant-lo.
Ara ens toca xafar el carrer i dur-vos la revista ben calenteta, plena de projectes i d’il·lusions. No deixeu que se us gele entre les mans. Que aprofite.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s